Dadeltaart met kokos, noten en karamel.

Deze heerlijke taart maak ik regelmatig als onderdeel van een catering opdracht.
Altijd een groot succes 😊

Tip 🌱
Deze taart kan ook vegan gemaakt worden.
Vervang in dit geval de roomboter door plantaardige boter en maria biscuits door veganistische biscuit.

Ingrediënten
500 gr medjoul dadels (ontpit)
250 gr roomboter (biologisch)
150  gr lichte basterdsuiker
1 rol a 200 gram maria biscuit
Rasp van 1 sinaasappel of citroen

Topping
Geraspte kokos
Kokos schaafsel
Pecan of walnoten

Karamel
75 gram kristalsuiker
20 ml water

Bereidingswijze.

  • Hak de dadels fijn.
  • Breek de biscuit in kleine stukjes.
  • Smelt de boter in een pan.
  • Voeg de suiker en de citrusrasp tot de suiker goed gesmolten is.
  • Doe de dadels en biscuit bij het suikermengsel.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Bekleed een springvorm of bv een brownie vorm met bakpapier.
  • Stort de massa hierin en druk deze heel stevig aan.
  • Strooi hierover de geraspte kokos, kokos snippers en de noten en druk dit zachtjes aan.
  • Smelt de suiker met water totdat de suiker is opgelost, daarna niet meer roeren en wachten tot het mooi goudkleurig kleurt.
  • Direct van de warmtebron afhalen en besprenkel de karamel met een lepel over de taart.
  • Minimaal 4 uur in de koeling zetten.