Ingrediënten voor 1 pot.
300 gr kleine sjalotten van gelijke grootte.
5 eetlepels honing
100 ml balsamico azijn
grof zeezout
vers gemalen peper
scheutje olijfolie
verse tijm
Bereidingswijze 👩🏻🍳
- Pel de sjalotten en houd deze zo heel mogelijk.
- Doe de olie in een pan en bak de sjalotten glazig totdat deze licht kleuren.
- Besprenkel dit met de honing en laat karameliseren, voorzichtig roeren.
- Blus af met de balsamico en voeg zout, peper en takjes verse tijm toe.
- Laat dit zachtjes inkoken totdat het vocht verdampt is, draai de uitjes tussendoor voorzichtig om.
- De sjalotten zijn klaar als er een mooi stroperig laagje om zit.
- Doe de uitjes voorzichtig in een schone pot en doe er nog wat verse tijm bij.
Lekker voor op de kaasplank of verwarmd bij een stukje gebraden vlees.
Tip💡
Prober eens ipv tijm andere kruiden te gebruiken zoals laurier, rozemarijn of oregano.
Vegan 🌱
Vervang de honing door suiker of agave stroop.