Balsamico sjalotten 🧅


Ingrediënten voor 1 pot.

300 gr kleine sjalotten van gelijke grootte.
5 eetlepels honing
100 ml balsamico azijn
grof zeezout
vers gemalen peper
scheutje olijfolie
verse tijm

Bereidingswijze 👩🏻‍🍳

  • Pel de sjalotten en houd deze zo heel mogelijk. 
  • Doe de olie in een pan en bak de sjalotten glazig totdat deze licht kleuren.
  • Besprenkel dit met de honing en laat karameliseren, voorzichtig roeren.
  • Blus af met de balsamico en voeg zout, peper en takjes verse tijm toe.
  • Laat dit zachtjes inkoken totdat het vocht verdampt is, draai de uitjes tussendoor voorzichtig om.
  • De sjalotten zijn klaar als er een mooi stroperig laagje om zit.
  • Doe de uitjes voorzichtig in een schone pot en doe er nog wat verse tijm bij.

Lekker voor op de kaasplank of verwarmd bij een stukje gebraden vlees.

Tip💡 

Prober eens ipv tijm andere kruiden te gebruiken zoals laurier, rozemarijn of oregano.

Vegan 🌱

Vervang de honing door suiker of agave stroop.